Tjäna Extra Inkomst Genom Att Sälja Dina Bilder Online

Läs om hur vi tjänar pengar. Nyckelord är ord om dina fotografier som någon som letar efter bilder skulle använda. Det erbjuder 50% provision på varje försäljning och gör försäljningen lukrativ. Du kan till och med samarbeta med människor som vill att du ska ta unik, märkesfotografering som är exklusivt för deras företag. Det finns också mycket låga betalningströsklar på Snapped4U eftersom de bara håller 50 cent av varje sålt foto som kostar mindre än kr5 och 10% för bilder som kostar mer än kr5.

 • De har också flera filialprogram där du kan tjäna pengar.
 • Det finns olika utbetalningsstrukturer som sträcker sig från procentsatser till fasta belopp, och de kommer också att ge dig kr5 för varje 50 foton som din remiss säljer.
 • Det finns också en enorm mängd tillväxtpotential när du har en egen webbplats, oavsett vad du marknadsför.
 • Överväg att ha en liten uppsättning gratis stockfoton tillgängliga som freebie för din webbplats.
 • För att komma igång med den här webbplatsen måste du ställa in ett konto och skicka in exempelfiler.
 • Webbplatsen erbjuder dig att ställa ned nedladdningspriser enligt ditt val och erbjuder också rabattkuponger.

Du har chansen att tjäna pengar, resor och andra priser. Du behöver dock din egen webbhotell och du måste vara bekant med WordPress. Se till att din enhet fotograferar i största möjliga storlek. Royalties kommer att variera, baserat på detaljhandelspriser, rabatter, kampanjpriser eller som bestäms av dem.

Du kan använda ditt e-postmarknadsföringssystem, som ConvertKit, för att skicka bilderna ut. Att sälja foton online är inte bara ett bra sätt att tjäna lite extra pengar utan ger också extra exponering för ditt varumärke och ditt företag och kan leda till större saker längre ner på vägen. Dela det på facebook! Här är vad du behöver för att "Tjäna pengar på att sälja foton": En begäran om upphör och avstå kommer vanligtvis att fungera. Men du kan inte räkna med att tjäna pengar snabbt. Utan tvekan finns det många sätt att lära sig att tjäna pengar på fotografering. Skapa en portföljwebbplats och inkludera bara foton från det specifika område som du är specialiserad på.

Om du vill bryta dig in och börja tjäna pengar med fotografering finns det några utmärkta tutorials/kurser där ute som verkligen kan hjälpa dig. Depositphotos har sina provisioner baserade på bidragsgivarens erfarenhet och status på plattformen, såväl som upplösning och licenstyp. Säg att du är en resebloggare och att du behöver bilder för ditt senaste blogginlägg om Venedig. Med detta sagt, trummar vissa smartphones digitala kameror i dag, som Huawei P30 och Google Pixel 3. Tack för att du läste min artikel, älskar och skjuv om du gillar den här artikeln tack. Här är en snabb checklista: Du måste dock förstå att stockfotograferingsföretagen idag är extremt konkurrenskraftiga. Kom ihåg att vissa webbplatser bara vill ha exklusiv fotografering, vilket innebär att de inte tillåter dig att sälja dina uppladdade bilder någon annanstans.

 • Det bästa sättet att lära sig att vara på marknaden är att ta bilder på webbplatser som publicerar foton, särskilt på mikrostocksajter.
 • Men vad betyder det egentligen?
 • Nu när vi har täckt tio olika sätt du kan tjäna pengar i fotograferingsbranschen är det dags att vidta några åtgärder.
 • Att tjäna pengar medan du reser är förmodligen en dröm för många fotoentusiaster.

Stort Arkivfoto

Du behöver ingen fotografikompetens - även om ett bra öga hjälper - och de är ett av de snabbaste och enklaste sätten att tjäna pengar med dina bilder. Fotografi är inget undantag eftersom inte alla av oss har ett öga för naturlig skönhet eller utrustningen för att ta våra egna professionella bilder, och du kan tjäna pengar genom att sälja bilder online. Det finns massor av fotografer som klarar sig extremt bra med arkivfotograferingssidor, men de flesta av dem har gjort det i åratal och har massiva portföljer som gör att de kan göra en hög försäljningsvolym. Photerloo säljer inte bilder online, men det är en app som gör det enkelt att ladda upp dina foton till flera webbplatser, aktiemarknader och sociala medier med ett enda musklick. Det tillåter i princip obegränsad och flera användningar av en bild.

Det korta svaret på detta är att ha så många bilder som möjligt och så hög kvalitet som möjligt. Ibland talas om i samma sammanhang som kommersiellt bruk, men det bör övervägas separat. Se till att du läser alla kontrakt och regler noggrant innan du laddar upp dina foton också för att se till att du inte bryter mot villkoren på andra webbplatser. Välj istället respektabla webbplatser för att dela dina foton och uppdatera din portfölj regelbundet. Tryck på dina foton med redigeringsprogram - men inte för mycket! Även om naturligt ljus är vackert att använda i fotografering, kan du inte alltid fotografera med perfekta ljusförhållanden. Royalties är en typisk mikrostockstorlek som bara kan vara kr0,25 - kr1,88 per bild i början.

Istället för att gå igenom den omsorgsfullt långsamma processen att märka alla dina bilder, gör Adobes smarta taggningssystem det åt dig. Om du fotograferar på en telefon börjar du med den kostnadsfria Dreamstime-appen (Android, iPhone). Istället för att använda din dator och i själva verket tjäna pengar online, för den här behöver du gå bort från datorn och slå på gatorna. 46. ​​starta ett konsultföretag. Som partner blir du ombedd att utföra en uppsättning uppgifter och ge din ärliga åsikt om din upplevelse. Royalty-strukturen ser lite svag ut, för att vara ärlig, men när det gäller att sälja foton online går kvantitet och kvalitet hand i hand. Om du är en professionell fotograf kan du helt enkelt sälja dina bilder online på plattformar som Etsy & Shopify. Varför ska du välja Etsy som plattform för att sälja dina fotografier? Mat - Olika typer av läckra livsmedel tömmer även otvättade tallrikar.

Mitt Nyhetsbrev

Jag kan inte säga ännu om IStock är bra eller dåligt. Så, vad kan du göra för att hjälpa DITT foto istället för att någon annans foto blir upptäckt och laddas ner? Till exempel är processen att bli en Shutterstock-bidragsgivare annorlunda från stegen för att registrera dig på Alamy. Att låta varumärken veta att du är öppen för samarbete är också viktigt och kan signaleras genom att ange din kontaktinformation i din bio, som påverkaren Emily Beatrice Jackson har gjort. Tja, gå ut där och skapa dina sociala medieprofiler då! Jag pratar här om 0,25 per försäljning. Om du vill fortsätta med detta rekommenderar jag starkt att du också provar några av de andra metoderna för att tjäna pengar som behandlas i den här artikeln.

För att låta dina köpare direkt ladda ner varje köpt objekt använder du ett plugin som Easy Digital Downloads som integreras med flera e-handelsplattformar, betalningsportar som PayPal och e-postprogram för att göra det enkelt att marknadsföra dina produkter och framgångsrikt genomföra transaktioner. Allt du behöver är utmärkta fotografier (kolla), liksom en grupp människor som älskar din stil. Alla fotografer - vare sig det är en professionell som den som läser detta, eller en amatör som den som skriver detta; kan hålla med om att fotografering är en uppskattad pärla för vanliga människor. Hannah och Nick är ett resande par och författare till "Salt i vårt hår" -blogg och gör olika spelningar under sina resor. Så kort sagt - det beror helt på ditt foto och färdigheter att sälja bilder online och kravet på dina fotografier. Registrera dig för Alamy här.

Uppgradera dina fotograferingsfärdigheter för smartphone. Arkivfotografi innebär att skapa och ladda upp bilder till onlinebibliotek där företag och individer kan köpa en licens och ladda ner bilder för sina egna behov. Lämna i så fall en kommentar! Du kan få en royaltyutbetalning på 20% -40%, och det kan vara mer om du registrerar dig för exklusiva rättigheter. För att sälja på 500 px Prime börjar du med att licensiera dina foton och ställa in ett konto på 500 px. Alla har smartphones i dag och vi alla använder det för att ta bilder, prata, meddelanden och hundra andra saker. Hur bestämmer du din publik? Tänk igenom höjden på stativet du vill innan du gör ett köp.

Gör det enkelt för människor att säga tack för den kunskap du delar på din blogg genom att erbjuda ett litet tips.

Hur Du Registrerar Eller Skapar Ett Konto

Detta minimerar risken för fotografering av underexponerade, överexponerade eller suddiga bilder. Snapped4u är en marknad för fotografer som täcker evenemang som bröllop, fester och mer. Övertygad ännu? Jag rekommenderar att du läser det inlägget också eftersom det finns några ganska bra tips som du inte kan hitta någon annanstans. Det finns inget gratis alternativ att dra nytta av.

För varje sålt foto som kostar 5 eller mindre måste du betala kr0. Om du har några resurser för fotografer som vill börja sälja stockfotografering, ta gärna med dem också. Förvänta dig inte att tjäna så mycket här, men det är ett bra ställe om du precis börjar. Stativ är ett måste. Jag önskar att det fanns en enkel formel för att sälja foton framgångsrikt, men de är bara inte. Att se verkligheten och låsa den i en bild har en oemotståndlig charm.

Craigs~~POS=TRUNC

Kolla in några av konst- och fototema, eller välj ett gratis tema att starta (du kan alltid byta senare). Eftersom iStock Photos och Getty Images är partner, kan du accepteras till någon av plattformarna. 50 på bilder prissatta kr5 eller mindre och 10% på alla andra. Även om inte alla förändringar i branschen är stora för yrkesverksamma, kan sidostyrare dra nytta av: Efter en tid bestämmer du dig för att lämna ditt jobb och bli en digital nomad. Det finns många kategorier som du kan utforska när det gäller att sälja bilder online.

Tänk också på att Stocksy kräver att alla dina bilder är exklusiva. Som du kanske har lagt märke till att min blogg stöder min webbplats genom affiliate-länkar, så om du köper något med dem får jag en liten provision (priset förändras inte för dig). Du måste ha uthållighet och viktigast av allt måste du ha passion, eftersom passion är nyckeln till alla framgångar. Även om du startar din egen blogg kan frilansning låta dig tjäna lite pengar medan du arbetar för att växa din egen blogg. YouTubers tjänar pengar genom: 79 och standardpriset för SmugMug för det är kr0. Dina rättigheter som författare kommer att reserveras och du kommer inte att ha några copyright-frågor. Ta dig tid att lära dig:

Djupt

Människor följer andra människor när dessa förväntningar inte uppfylls. Kameror, linser och blixtar är de vanligaste produkterna du kan granska för pengar. Detta sista tips skiljer sig från alla andra. Allt du behöver göra är att skapa konton med flera av de bästa stockfotosidorna. Egentligen är det bara halva sanningen, eftersom stockfotografering kan vara mycket hårt arbete och kräver mycket tålamod och tid. Du kan lära dig medan du tjänar med denna smarta strategi.

För att ge dig bara en grov uppfattning om hur stor marknaden är, säljer Shutterstock i genomsnitt 4. Du har möjlighet på flera aktiewebbplatser att bidra med en del av din fotografering gratis, och det här är en bra idé! Ladda ner appen till din mobila enhet. Introduktion till hur btc-gruvfunktioner, du kanske också behöver speciell programvara för din ASIC gruvdrift, även om vissa nyare modeller lovar att leverera med allt förkonfigurerat, inklusive en bitcoin-adress så att allt du behöver göra är att ansluta den i väggen. Marc har varit en heltidsblogger sedan 2019 med bloggar inom branscher som webbdesign, fotografering, resor och finans.

De fungerar som mer en portfölj för dina bilder kontra som en marknadsplats. Om du är Amazon Prime-medlem kan du använda Amazon Photos för att lagra obegränsade foton online. PhotoDune har också ett referensprogram: Jag hoppas att ovanstående webbplatser hjälper dig att få inkomst genom att förvandla din hobby till ett verkligt jobb! 25 om det säljs till en Crestock-abonnent.

Du kan hitta en med ett intervall på 24-150 mm.

Annonser

Vissa professionella fotografer rekommenderar pitching-idéer för artiklar med tillhörande bilder. Har du provat det här sidostycket? Du måste lägga dig själv i köppartiets skor. Den definierar hur, var, när och hur länge en bild ska användas. Det är ganska populärt bland bloggare och småföretag att få bilder av hög kvalitet för blogginlägg och marknadsföring på sociala medier till rimliga priser.

Även om vissa kanske hävdar att det tar alltför lång tid att skapa en webbplats upp en WordPress-webbplats, kommer de flesta att upptäcka att det är riktigt enkelt och snabbt att komma igång, och även för de som har svårt är det definitivt värt det i slutändan.

Relaterade Artiklar

Du får 33% provision för alla foton, men se till att du har en undertecknad version om dina foton innehåller personer eller privat egendom. Använd nyckelord på din webbplats som "Michigan", "Upper Penninsula" eller vad som är lämpligt. Vad händer med dina foton om du vill avbryta ditt konto senare? Men vissa människor har också hittat framgång med att sälja digitala saker, som WordPress-teman och stockfotografi! Oavsett om du vill komplettera din inkomst eller bli professionell fotograf på heltid kan du göra ditt mål till verklighet. Men du kan enkelt skapa en webbplats för att visa upp och sälja dina foton utan att bryta banken.

Sätt att tjäna som fotobloggare:

En stabil kamera under en fotografering är en nödvändighet, och vi vet alla att bara ett stativ kan hjälpa oss med det. Slutligen behöver du några idéer för foton. På liknande sätt köper andra bloggare och YouTubers bilder från lagerplatser. Det finns massor av nischpublikationer där ute som får mycket färre inlägg än de högprofilerade - vilket betyder att de är mycket mer mottagliga för pitcher från frilansfotografer. Några av alternativen inkluderar kalendrar, vykort, magneter, muggar och mycket mer. Designa din egen logotyp; skapa anpassade kuponger, skriv ut paket också! I så fall kan du bara lägga till Alamy som en annan kanal bland de andra kanalerna som du redan laddar upp foton till. Så om din försäljning inte går för bra kan du alltid delta i deras tävlingar och läsa deras blogg för att lära dig nya trick.

När du väl har installerat kan du erbjuda så många bilder du vill! Ju mer ansträngning du kanaliserar på det, desto bättre resultat får du. Dreamstime är också känt för den höga kvaliteten på dess innehåll, ett användbart forum för bidragsgivare och att hålla regelbundna fototävlingar som ger bidragsgivarna ännu fler chanser att tjäna lite pengar med sina foton. Och det är lättare än du tror! Ju mer nedladdningarna det senaste året desto högre intäkter.

123rf

Alla som behöver bilder i sin verksamhet eller hobbyer. När du når kr500 i försäljning går dina foton till en högre ränta. Du måste betala en noteringsavgift för varje artikel, men det kan vara en bra marknadsplats för att nå en etablerad publik som inte nödvändigtvis vill köpa aktiefoton.

Faktum är att efterfrågan på autentiska bilder över bilder som saknar originalitet fortsätter att växa. Du kan sätta in dessa royalties på ditt bankkonto när du har nått en tröskel på kr25. Din talang och din beslutsamhet avgör i slutändan din intjäningspotential, men de inkomster du får genom att göra det du älskar och vad du är bra på är några av de bästa pengarna du någonsin kommer att tjäna.

Börja Sälja Dina Foton Online Idag

Är du till exempel en utrustningsexpert? Det har betalats ut 500 miljoner dollar till bidragsgivarna sedan det öppnade. Det ökar med det belopp du säljer sedan du gick med på webbplatsen.

Du kan också delta i tävlingen från olika märken, där de väljer bilderna. Branschen är inte monopoliserad av bara professionella fotografer med den finaste utrustningen och decennier av erfarenhet. Skapa flera inkomstströmmar. Det finns mycket konkurrens eftersom det finns många, många begåvade landskapsfotografer. När du börjar få försäljning kan du ta hand om skatter och de frilansande grunderna. De kurser som nämns ovan bör kunna ge tillräcklig vägledning på det området. Använd aldrig nyckelord som inte är relevanta för bilden.

Rätt hanterad (RM) licens ger tillstånd för specifik engångsbruk. Under de senaste månaderna har jag personligen hört bloggare klaga om bristen på kvalitetsfoton som de kan använda i en kommersiell miljö som innehåller: På detta sätt kan du tillhandahålla användbart innehåll till din publik medan du tjänar pengar på sidan. En annan metod är att faktiskt köpa rättigheter för befintliga foton från enskilda fotografer, byråer etc. Ett antal väletablerade, populära fotograferingsbloggar har funnits länge. Det belopp du tjänar verkar ganska anständigt men det givna exemplet är för en kr100 objekt, medan de flesta foton på webbplatsen inte kommer att vara någonstans nära den siffran.

Vinnande Webbplats

Om du å andra sidan blir bidragsgivare till flera byråer kommer du säkert att tjäna mindre pengar och det tar längre tid att ladda upp dina bilder (jämfört med exklusiva bidragsgivare) MEN även om något händer med en av dina byråer kan du fortfarande lita på inkomst från de andra. Det bra med att sälja på arkivfotograferingssidor är att det inte behöver ta mycket tid. Det är väletablerat och känt för att kunna erbjuda jämna resultat. En mikrostockbyrå som accepterar bilder du erbjuder skulle sedan marknadsföra dessa bilder i sin databas, och om någon vill använda dem måste de betala byrån. Kom ihåg att tidsfördröjningsvideor säljer mycket bättre än realtidsvideor.

Det sparar mycket tid. Men är det verkligen möjligt? Visuella sociala plattformar som Instagram och Tumblr med inbyggda målgrupper kan hjälpa dig att nå en bred publik, men det finns också fotodelningswebbplatser som kan ansluta dig till andra fotografer där du kan bygga ett följande och beroende på plattformen, sälja licenser för att använda dina foton (mer om det senare).

På GettyImages. Freelancer-plattformar är ett bra ställe att hitta dina första kunder. Faktum är att vissa människor slutar sitt dagjobb och säljer sina bilder online. Nackdelen är att RAW-filer är mycket större än JPEG. Medan du kan lista dina tjänster i frilanskataloger som Fiverr och Upwork, eller ansöka om att vara en Shopify-expert, innebär det att du säljer din fotografering som en tjänst för anständig lön vanligtvis nätverkande lokalt, eftersom du måste kunna resa för att träffa kunder personligen. Läs detta blogginlägg för att bli inspirerad av fler digitala produkter att sälja online. Jag har mellan 500 - 1100 bilder på 5 olika webbplatser och jag tjänar ungefär kr200 - kr400 per månad just nu.

 • Varje gång du skickar in en bild för licensiering måste du välja om den endast ska användas för kommersiellt bruk eller redaktionellt bruk.
 • Medan du inte kommer att tjäna ett cent får du kredit.
 • Som ett förslag är allt över 1 000 genomsnittliga månatliga sökningar en betydande volym att överväga att utnyttja.
 • Royalty beror på licensens typ och bildens storlek.

Se Våra Resurser

Provisioner varierar från 30% till 60%. Detta gör att människor kan bläddra igenom bilder och det betyder att du faktiskt inte behöver skriva ut förrän du redan har en försäljning. Oavsett hur vacker bild du har, men om den inte kan hittas kommer ingen att köpa den. Eller låt din dator krascha och rensa ur årens värde av dina bilder. Men det är svårt att komma in med Shuttershock, med förment bara 20 procent av dem som försöker komma förbi granskarna som bemannar grindarna. Säg att du har ett foto som skulle se bra ut på en t-shirt, mugg, hoodie, kudde… osv. Fördelar med e-böcker och kurser: Ett annat plus är att välja priser på dina egna fotografier.

Vad Finns På Den Här Sidan?

Om du är tekniskt kunnig kan du hitta ett sätt att göra detta "gratis" (räknar inte domän- och värdavgifter). Typer av webbplatser som kan vara extremt lönsamma, som app-programmerare, om du har tur nog, kanske du blir en miljon dollar man på bara några dagar. För att få kunder är det bra om du har en plats att visa dina foton online. De börjar på 34 procent och kan öka till 42 procent när du säljer fler bilder.

Dreamstime är en annan plattform för fotostrumpor som många fotografer föredrar, särskilt nybörjare eftersom den här webbplatsen är mindre strikt i reglerna för inlämning av bilder jämfört med andra. Du behöver en bakgrund som ser bra ut och inte skapar konstiga skuggor. Det finns massor av enkla sätt att få betalt för att ta bilder utan att vara en professionell fotograf. Elementen att tänka på är:

Squarespace Photography-tillägg

Här kan en bidragsgivare tjäna 25-50% från varje försäljning, vilket beräknas baserat på transaktionens nettoomsättning. Med den här appen kan du ladda upp dina foton till Foap Market där de är rankade. Denna modell är hur bilder traditionellt har licensierats. Det bästa sättet att göra det: Vissa fototurer involverar mestadels en guide som leder deltagarna till ämnen av intresse, med relativt lite undervisning eller undervisning.

Mer från Eric

Fotografer med olika kompetensnivåer är efterfrågade efter sitt arbete, nu mer än någonsin. Om webbplatsen som du har beslutat att gå med har ett granskningssystem på plats kan det ta ett tag så du kan behöva ta en paus mellan steg 2 och 3. Som bloggare kan du tjäna pengar på flera olika sätt som: Bra lagerbilder bör berätta en historia och/eller ha ett tydligt koncept i dem. Visst finns det vissa människor som gör det och älskar det. De accepterar också mobila foton och bildkvaliteten behöver inte vara perfekt.

Sälj dina bilder till resetidningar eller webbplatser.